Ενημέρωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το medicalportal.novartis.gr

Φεβρουάριος 2024

Η Novartis Ελλάς ΑΕΒΕ (εφεξής «Novartis»), η οποία εδρεύει στο 12ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας No 1, 144 51, Μεταμόρφωση, είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς αποφασίζει τον σκοπό και τον τρόπο της επεξεργασίας, ενεργώντας ως "υπεύθυνος επεξεργασίας". Η Novartis, ενδέχεται να είναι υπεύθυνη μόνη ή από κοινού με άλλες εταιρείες του Ομίλου Novartis, ενεργώντας ως «από κοινού υπεύθυνος(οι) επεξεργασίας». Σε αυτή την Ενημέρωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι λέξεις "εμείς" ή "εμάς" αναφέρονται στην  Novartis και στις εταιρείες του ομίλου της.

Για τους σκοπούς της παρούσας Ενημέρωσης περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων («Ενημέρωση») , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ισχύει για τους χρήστες (εφεξής καλούμενοι στην παρούσα Ενημέρωση ως «εσείς») των ιστότοπών μας, των εφαρμογών διαδικτύου ή των εφαρμογών εγκατεστημένων σε φορητές συσκευές (συλλογικά καλούμενες «εφαρμογή»), όπου έχει γίνει ειδική αναφορά στην παρούσα Ενημέρωση.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Ενημέρωση , η οποία καθορίζει σε ποιο πλαίσιο επεξεργαζόμαστε δεδομένα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με εσάς ως άτομο («προσωπικά δεδομένα») και εξηγεί τα δικαιώματά σας στο πλαίσιο αυτής της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Αν και η παρούσα Ενημέρωση αφορά τους χρήστες των εφαρμογών που αναφέρονται στην παρούσα Ενημέρωση, ενδέχεται να σας ζητηθεί να ανατρέξετε σε πρόσθετες πολιτικές απορρήτου που διατίθενται στον εταιρικό μας ιστότοπο ή σε ξεχωριστές ενημερώσεις περι προστασίας προσωπικών δεδομένων  στους συγκεκριμένους για τη χώρα μας ιστότοπους, εάν διαμένετε σε συγκεκριμένη τοποθεσία ή όπου οι δραστηριότητες επεξεργασίας διέπονται από άλλες πολιτικές ή ενημερώσεις. Όποτε απαιτείται, θα σας παρέχουμε επίσης συγκεκριμένες ενημερώσεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς των δραστηριοτήτων οι οποίες δεν καλύπτονται από το πλαίσιο της παρούσας Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά , για προσλήψεις,  εργασία, η διαχείριση προμηθευτών ή για υποστήριξη ασθενών.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη ότι εάν μεταβείτε σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ή ιστότοπο τρίτου μέρους μέσω της εφαρμογής μας, ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε στις πολιτικές απορρήτου των εν λόγω τρίτων. Η Novartis δεν υποστηρίζει και δεν φέρει ευθύνη για τις πληροφορίες ή τις πρακτικές απορρήτου ιστότοπων ή υπηρεσιών που ανήκουν σε τρίτους.

Η Novartis θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δεσμευόμαστε να διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε υποβάλλονται σε επεξεργασία και προστατεύονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων και τις πολιτικές και τα πρότυπα της Novartis.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή την παρούσα Ενημέρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πύλη Δικαιωμάτων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Novartis ή να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]  

Ενδέχεται να αλλάζουμε ή να επικαιτοποιούμε κατά καιρούς την παρούσα Ενημέρωση δημοσιεύοντας μια νέα Ενημέρωση σε αυτή την εφαρμογή. Παρακαλούμε όπως ανατρέχετε περιστασιακά στην παρούσα Ενημέρωση, ώστε να είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές.

Σε περίπτωση που έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων μας στη διεύθυνση [email protected].

Η Novartis επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας/ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μας  medicalportal.novartis.gr. Η ιστοσελίδα medicalportal.novartis.gr είναι μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει επιστημονικές πληροφορίες για τις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε ως εταιρεία, προϊοντικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που εμπορευόμαστε, όπως επίσης χρήσιμες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές πληροφορίες για εκδηλώσεις και δράσεις σχετικές με τις θεραπευτικές και εμπορικές μας δραστηριότητες και συμμετοχές. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω κωδικού πρόσβασης και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί η δημιουργία και ενεργοποίηση του λογαριασμού πρόσβασής σας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password).

1. Ποια προσωπικά δεδομένα διατηρούμε σχετικά με εσάς;

Τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να παρέχονται απευθείας από εσάς (π.χ. όταν συμπληρώσετε ένα έντυπο σε κάποια ιστοσελίδα ή όταν χρησιμοποιείτε κάποια ιστοσελίδα ή εφαρμογή), ή  από τρίτα μέρη που είναι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές  εφαρμογών, ή να λαμβάνονται μέσω αξιόπιστων δημόσια διαθέσιμων πηγών, έχοντας λάβει τη συγκατάθεσή σας για την παροχή των εν λόγω προσωπικών δεδομένων όπου είναι απαραίτητο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ενδέχεται να συλλέξουμε διάφορα είδη προσωπικών δεδομένων σχετικά με εσάς, όπως:

 1. Γενικές πληροφορίες και στοιχεία ταυτοποίησής σας (π.χ., όνομα, επώνυμο, φύλο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου),
 2. Την επαγγελματική σας ιδιότητα  (π.χ. τίτλος, θέση και επωνυμία της εταιρείας),
 3. Τα δεδομένα ηλεκτρονικής ταυτοποίησής σας, όπου απαιτείται, για τον σκοπό της παράδοσης προϊόντων ή υπηρεσιών στην εταιρεία μας (π.χ. σύνδεση, δικαίωμα πρόσβασης, κωδικοί πρόσβασης, αριθμός κάρτας πρόσβασης, διεύθυνση IP, ηλεκτρονικοί ταυτοποιητές/cookies, αρχεία καταγραφής, χρόνοι πρόσβασης και σύνδεσης, εγγραφή ήχου ή εικόνας, όπως φωτογραφίες, κάρτας πρόσβασης, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή φωνητικές εγγραφές και ηχογραφήσεις κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων/ συναντησεων),
 4. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης (browser) και τη συσκευή σας (π.χ. τομέας (domain) του παρόχου  υπηρεσιών διαδικτύου, τύπος και έκδοση του προγράμματος περιήγησης (browser), λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα, ανάλυση οθόνης, κατασκευαστής και μοντέλο συσκευής),
 5. Στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τη χρήση των ιστοσελίδων και των εφαρμογών μας από εσάς (π.χ. πληροφορίες σχετικά με τις σελίδες που επισκέπτεστε, τις πληροφορίες που αναζητάτε και το χρόνο που αφιερώνετε στον ιστότοπό μας),
 6. Δεδομένα χρήσης (π.χ. ημερομηνία και ώρα πρόσβασης στον ιστότοπο και την εφαρμογή μας, αρχεία που έχουν μεταφορτωθεί),
 7. Την τοποθεσία της συσκευής σας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μας (εκτός εάν έχετε απενεργοποιήσει αυτήν τη λειτουργία αλλάζοντας τις ρυθμίσεις της συσκευής σας), και
 8. Γενικότερα, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να  μας παρέχετε κατά τη χρήση του ιστότοπου και της εφαρμογής μας.

 

Να σημειωθεί  ότι δεν θα συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή κοινοποιούμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα ανηλίκου ηλικίας κάτω των 15 ετών χωρίς την προηγούμενη παροχή συγκατάθεσης από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα.

Σε ορισμένες χώρες, οι πληροφορίες που αφορούν μια εταιρεία («νομικό πρόσωπο») θεωρούνται επίσης προσωπικά δε. Σε αυτή την περίπτωση, εάν τα προαναφερθέντα δεδομένα που συλλέγονται ή παρέχονται αφορούν συγκεκριμένα μια νομική οντότητα, θα τα αντιμετωπίσουμε ως προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

 

2. Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία και πως δικαιολογείται;

2.1 Νομική βάση για την επεξεργασία

Δεν θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ελλείψει σχετικής νομικής βάσης για αυτό τον σκοπό.. Ως εκ τούτου, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο εάν:

- έχουμε λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση σας,

- η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων προς εσας ή για τη λήψη προσυμβατικών μέτρων, όπως η ανταπόκριση σε αιτήματα παροχής πληροφοριών στο πλαίσιο της  εφαρμογής της διαδικασίας δέουσας επιμέλειας από τη Novartis,

- η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με τις έννομες υποχρεώσεις μας, ή

- η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την προστασία των έννομων συμφερόντων μας και δεν επηρεάζει αδικαιολόγητα τα συμφέροντά σας ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι όταν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει της τελευταίας βάσης,  επιδιώκουμε πάντα να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των έννομων συμφερόντων μας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας. Παραδείγματα τέτοιων «έννομων συμφερόντων» είναι οι δραστηριότητες επεξεργασίας δεδομένων που εκτελούνται:

 • για την ανάπτυξη  μιας στενής και αξιόπιστης επαγγελματικής συνεργασίας,
 • για την προώθηση της καινοτομίας της Novartis στον φαρμακευτικό τομέα,
 • για την διαχείριση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων της Novartis,
 • για την εκμετάλλευση οικονομικά αποδοτικών υπηρεσιών (π.χ. ενδέχεται να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε ορισμένες πλατφόρμες για την επεξεργασία δεδομένων),
 • για την προσφορά των προϊόντων και των υπηρεσιών μας στους πελάτες μας,
 • για την πρόληψη απάτης ή εγκληματικής δραστηριότητας, κακής χρήσης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας, καθώς και για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής, της αρχιτεκτονικής και των δικτύων  μας,
 • για την πώληση οποιουδήποτε μέρους της επιχείρησης μας ή των περιουσιακών της στοιχείων ή την απόκτηση μέρους ή του συνόλου της επιχείρησης μας ή περιουσιακών στοιχείων από τρίτους ή
 • για την επίτευξη των στόχων της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης μας.

Κυρίως η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται σε νομική βάση διαφορετική της συγκατάθεσης. Ωστόσο, εάν έχετε συναινέσει στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή. Για να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας ή να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα συμφέροντά μας και τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Novartis όπως αναφέρεται στην ενότητα 7 παρακάτω.

2.2 Σκοποί της επεξεργασίας

Πάντα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για συγκεκριμένο σκοπό και επεξεργαζόμαστε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με την επίτευξη  αυτού του σκοπού. Συγκεκριμένα, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε ή όλους τους παρακάτω σκοπούς:

 • επιβεβαίωση της ιδιότητάς σας ως επαγγελματίας υγείας (user authentication) και την ενεργοποίηση του λογαριασμού πρόσβασης σας,
 • πρόσβαση στην εφαρμογή αιτήσεως συνάντησης με τον Ιατρικό Επισκέπτη της εταιρείας μας,
 • διαχείριση των χρηστών μας (π.χ. εγγραφή, διαχείριση λογαριασμού, απάντηση σε ερωτήσεις και παροχή τεχνικής υποστήριξης),
 • διαχείριση και βελτίωση των ιστοσελίδων και των εφαρμογών μας (π.χ. διάγνωση προβλημάτων διακομιστή (server), βελτιστοποίηση της επισκεψιμότητας, ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων, όπου ενδείκνυται),
 • μέτρηση της χρήσης των ιστοσελίδων και των εφαρμογών μας (π.χ. συντάσσοντας στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών και τις σελίδες που επισκέπτονται),
 • βελτίωση και εξατομίκευση των εμπειριών σας και καλύτερη προσαρμογή του περιεχομένου (π.χ. μέσω της απομνημόνευσης των επιλογών και των προτιμήσεών σας, μέσω της χρήσης cookies),
 • αποστολή εξατομικευμένων υπηρεσιών και περιεχομένου με βάση την τοποθεσία,
 • βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας,
 • παρακολούθηση και πρόληψη της εξαπάτησης, της παραβίασης και άλλης πιθανής κατάχρησης των ιστοσελίδων και των εφαρμογών μας, ανταπόκριση σε επίσημο αίτημα από δημόσια ή δικαστική αρχή με την απαραίτητη εξουσιοδότηση,διαχείριση των πληροφοριακών υποδομών μας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των υποδομών και τις επιχειρησιακής συνέχειας,
 • διατήρηση των οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας και διασφάλιση της συμμόρφωσης και της υποβολής αναφορών (όπως η συμμόρφωση με τις πολιτικές μας και τις τοπικές νομικές απαιτήσεις, φόρους και κρατήσεις, διαχείριση υποτιθέμενων περιπτώσεων κακής διαχείρισης ή απάτης, διενέργεια ελέγχων και  υπεράσπιση δικαστικών υποθέσεων),
 • αρχειοθέτηση και τήρηση αρχείων και
 • οποιοσδήποτε άλλο σκοπός επιβάλλεται από το νόμο και τις αρχές.

Σημείωση, η ιστοσελίδα, medicalportal.novartis.gr, παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια (quizzes), με  αποθήκευση των απαντήσεών σας μετά την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου.

Τα δεδομένα που συλλέγονται ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιηθούν από εμάς για διάφορους άλλους τυπικούς σκοπούς (π.χ. για τη μέτρηση της χρήσης του ιστότοπου και της εφαρμογής μας), όπως αναφέρεται παρακάτω:

- την διαχείριση των προμηθευτών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της έννομης σχέσης,

- οργάνωση προσκλήσεων για υποβολή προσφορών, υλοποίηση  εργασιών για την προετοιμασία ή την εκτέλεση υφιστάμενων συμβάσεων,

- παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στις εγκαταστάσεις μας, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις ισχύουσες πολιτικές, καθώς και με τους ισχύοντες κανονισμούς για την υγεία και την ασφάλεια,

- την παροχή πρόσβασης στις εκπαιδευτικές μας ενότητες που σας επιτρέπουν να μας παρέχετε ορισμένες υπηρεσίες,

- για να επικοινωνούμε μαζί σας κατά τη διάρκεια της σύμβασης και να επικοινωνούμε μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,

- διαχείριση των πληροφοριακών υποδομών μας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των υποδομών και τις επιχειρησιακής συνέχειας,

- τη διατήρηση των οικονομικών συμφερόντων της Novartis και διασφάλιση της συμμόρφωσης και της υποβολής αναφορών (όπως η συμμόρφωση με τις πολιτικές μας και την εθνική νομοθεσία, φόροι και κρατήσεις, διαχείριση υποτιθέμενων περιπτώσεων κακής διαχείρισης ή απάτης, διενέργεια ελέγχων και υπεράσπιση δικαστικών υποθέσεων),τη διαχείριση συγχωνεύσεων και εξαγορών που αφορούν την εταιρεία μας,

- για αρχειοθέτηση και τήρηση αρχείων,

- για χρέωση και τιμολόγηση ή

- για οποιονδήποτε άλλο σκοπό που επιβάλλεται από το νόμο και τις αρχές

 

3. Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και σε ποιον διαβιβάζονται;

Δεν θα πωλούμε, ούτε θα κοινοποιηούμε ή διαβιβάζουμε με άλλον τρόπο τα προσωπικά σας δεδμένα σε τρίτους, εκτός αυτών που αναφέρονται στην παρούσα Ενημέρωση.

Θα γνωστοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα στα ακόλουθα τρίτα μέρη:

 • Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων μας και για τους ίδιους σκοπούς με αυτούς που αναφέρονται στην παρούσα Ενημέρωση, στα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση ή τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να διαβιβασθούν επίσης στις ακόλουθες κατηγορίες παραληπτών, με βάση την αναγκαιότητα ενημέρωσής τους για την επίτευξη αυτών των σκοπών: στο προσωπικό μας (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των τμημάτων ή άλλων εταιρειών του Ομίλου Novartis),
 • στους ανεξάρτητους πράκτορες ή μεσίτες μας (εάν υπάρχουν),
 • σε λοιπούς προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε εμάς,
 • στους παρόχους συστημάτων πληροφορικής, στους παρόχους υπηρεσιών cloud, στους παρόχους βάσεων δεδομένων και στους συμβούλους,
 • σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος στο οποίο αναθέτουμε ή με το οποίο ανανεώνουμε οποιοδήποτε από τα δικαιώματα  ή τις υποχρεώσεις μας, και 
 • στους συμβούλους μας και τους εξωτερικούς δικηγόρους στο πλαίσιο της πώλησης ή μεταβίβασης οποιουδήποτε μέρους της επιχείρησής μας ή των περιουσιακών της στοιχείων.

Τα παραπάνω τρίτα μέρη έχουν συμβατική υποχρέωση να προστατεύουν την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση  ή αυτά να διαβιβαστούν σε οποιαδήποτε εθνική ή/και διεθνή ρυθμιστική, εκτελεστική, δημόσια αρχή, φορέα ή δικαστήριο, όπου απαιτείται από τους ισχύοντες νόμους ή κανονισμούς ή κατόπιν αιτήματός τους.Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς μπορούν επίσης να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας, πρόσβασης ή αποθήκευσης σε άλλη χώρα εκτός της χώρας όπου βρίσκεται η Novartis, η οποία ενδέχεται να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων.Εάν διαβιβάσουμε  τα προσωπικά σας δεδομένα σε εταιρείες/εξωτερικούς συνεργάτες σε άλλες δικαιοδοσίες, θα μεριμνήσουμε για την διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων (i) με την εφαρμογή του επιπέδου προστασίας που απαιτείται σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων που ισχύουν για την Novartis και τις εταιρείες του Ομίλου, (ii) ενεργώντας σύμφωνα με τις πολιτικές και τα πρότυπά μας και (iii) για τις εταιρείες Novartis Group που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (δηλαδή τα κράτη μέλη της ΕΕ πλέον της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας, τον «ΕΟΧ»), εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά, διαβιβάζοντας τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά βάσει τυποποιημένων συμβατικών ρητρών που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή τον Ομοσπονδιακό Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων και Πληροφοριών της Ελβετίας αντίστοιχα. Μπορείτε να ζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές προσωπικών δεδομένων και να προμηθευτείτε αντίγραφο των κατάλληλων νομικών μέσων επαρκών εγγυήσεων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή με την άσκηση των δικαιωμάτων σας, όπως ορίζεται στην Ενότητα 6 παρακάτω.

Για τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων εντός του ομίλου, ο Όμιλος Novartis έχει θεσπίσει Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες, ένα σύστημα αρχών, κανόνων και εργαλείων, που προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό δίκαιο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν αποτελεσματικά επίπεδα προστασίας δεδομένων σχετικά με τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων εκτός του ΕΟΧ και της Ελβετίας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους Δεσμευτικούς Εταιρικούς Κανόνες (BCR) της Novartis κάνοντας κλικ εδώ .

https://www.novartis.com/privacy-policy/novartis-binding-corporate-rules-bcr

 

4. Πώς χρησιμοποιούμε τα cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες στις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές μας;

Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή, όπως οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που περιηγείστε , από ποιον ιστότοπο κατευθυνθήκατε στον παρόντα ιστότοπο και ορισμένες από τις αναζητήσεις που πραγματοποιήσατε.Οι εν λόγω πληροφορίες ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από εμάς προκειμένου για τη βελτίωση του περιεχομένου του ιστότοπου ή της εφαρμογής και να αποκτήσουμε συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τα άτομα που περιηγούνται στον ιστότοπό μας, προς το σκοπό της εσωτερικής χρήσης των στατιστικών στοιχείων και της έρευνας αγοράς. Προς την επίτευξη των σκοπών αυτών, ενδέχεται να εγκαταστήσουμε «cookies» ή παρόμοιες τεχνολογίες, τα οποία συλλέγουν το όνομα τομέα του χρήστη (domain name), τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, το λειτουργικό σας σύστημα και την ημερομηνία και ώρα πρόσβασης.Τα “cookies” δημιουργούνται και αποθηκεύονται στον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή του χρήστη όταν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί φορτώνει έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.Κάθε φορά που ο χρήστης επιστρέφει στον ίδιο ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησης ανακτά και αποστέλλει αυτό το αρχείο “cookie” στον ιστότοπο.Τα “cookies” είναι χρήσιμα διότι εξυπηρετούν βασικούς σκοπούς, όπως να θυμάται ένας ιστότοπος τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας, να πραγματοποιείται ανάλυση για τη βελτίωση των υπηρεσιών, να παρέχεται σε εσάς σχετικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις, και να είναι δυνατή η ταυτοποίησή σας στον ιστότοπο.Τα “cookies” δεν βλάπτουν τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησής (“browser”) σας, έτσι ώστε να σας ειδοποιεί όταν λαμβάνετε ένα “cookie”. . Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να το αποδεχθείτε ή να το απορρίψετε. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε τα “cookies” εντελώς. Ωστόσο, εάν δεν αποδεχθείτε τα “cookies”, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου ή της εφαρμογής μας. Όταν επισκέπτεστε τους ιστότοπούς μας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα πλαίσιο ρύθμισης των “cookies”, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις και να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε τα “cookies”. Είναι νόμιμη η αποθήκευση “cookies” στη συσκευή σας, εάν αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, αλλά για τα υπόλοιπα είδη “cookies”, χρειαζόμαστε την άδειά σας για να το κάνουμε.

Οι ιστότοποι της Novartis, παρέχουν την επιλογή είτε να συναινέσετε στη χρήση των “cookies” χρησιμοποιώντας το πλαίσιο <Ρυθμίσεις cookies> που εμφανίζεται όταν κατευθύνεστε τον ιστότοπο για πρώτη φορά, είτε να διαχειριστείτε αυτές τις ρυθμίσεις οποιαδήποτε στιγμή αργότερα. Οι ρυθμίσεις για τα “cookies” σάς δίνουν την επιλογή να δώσετε ή να αρνηθείτε τη συναίνεσή σας σε κάθε κατηγορία “cookies” (με εξαίρεση τα απαραίτητα “cookies”). Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στις <Ρυθμίσεις cookies> για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα είδη “cookies”  που χρησιμοποιούμε (τον σκοπό που εξυπηρετούν, τη διάρκεια ζωής τους και την προέλευσή τους) και πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις σας.

Ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων, ενδέχεται να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανάλυσης ιστού «Google Analytics» από την Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ΗΠΑ («Google») για τη βελτιστοποίησή τους.Η Google χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνονται από το “cookie” για να αποθηκεύσει ένα προφίλ με τις σελίδες που επισκεφθήκατε στη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης. Οι πληροφορίες που παράγονται από το “cookie” σχετικά με τη χρήση των Υπηρεσιών μεταβιβάζονται στους δ ιακομιστές της Google και αποθηκεύονται εκεί. Προκειμένου να αυξήσουμε την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, χρησιμοποιούμε τη λειτουργία «ανωνυμοποίηση IP» ή άλλες λειτουργίες που παρέχονται από τη Google για τη διατήρηση της ανωνυμίας σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ανωνυμοποίησης IP, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://support.google.com/analytics/answer/2763052

Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες εκ μέρους μας για να αξιολογήσει τη χρήση του ιστότοπου, να συντάξει αναφορές για τη δραστηριότητα στον ιστότοπο για εμάς και να μας παρέχει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα στον ιστότοπο και τη χρήση του διαδικτύου. H Novartis χρησιμοποιεί τα δεδομένα που λαμβάνονται από την Google Analytics για επιχειρηματικό σχεδιασμό, για τις δικές της επιχειρηματικές δραστηριότητες και για μετρήσεις μάρκετινγκ, προκειμένου να κατανοεί καλύτερα πώς μπορεί να βελτιώσει το περιεχόμενο των διαδικτυακών της υπηρεσιών και της σχετικής εμπειρίας.

Ορισμένοι από τους ιστότοπούς μας χρησιμοποιούν επίσης OneTrust “cookies” για να είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα “cookies”  εύκολα και να μπορούμε να λάβουμε τη συναίνεσή σας για την τοποθέτηση και τη χρήση των “cookies”  στη συσκευή σας. Χρειαζόμαστε αυτά τα “cookies”  για να θυμόμαστε τις επιλογές που κάνατε αναφορικά με τις ρυθμίσεις των “cookies”.

Εκτός από τα “cookies”, ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε άλλες τεχνολογίες εντοπισμού (γνωστές ως ετικέτες ενεργειών, Τοπικά Αντικείμενα Τεχνολογίας Flash, GIF ενός πίξελ, κενά GIF, αόρατα GIF και GIF 1 επί 1 (1x1)) που παρέχονται από τρίτες διαφημιστικές εταιρείες για την εμφάνιση σχετικών διαφημίσεων (διαδραστικές ή μη) σε εσάς βάσει των ενδιαφερόντων σας ή του ιστορικού περιήγησής σας. Συνήθως, χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και άλλων τρίτων διαφημιστικών εταιρειών για τη συλλογή στοιχείων όπως οι λεπτομέρειες του προγράμματος περιήγησής σας, το μοναδικό αναγνωριστικό πελάτη κ.λπ., ούτως ώστε να μπορούμε να σας παρουσιάσουμε διαφημίσεις στους ιστότοπούς μας και σε άλλους ιστότοπους τους οποίους ενδεχομένως χρησιμοποιείτε.

Η νομική βάση για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας όταν πραγματοποιούμε ανάλυση ιστότοπων είναι η συναίνεσή σας ή τα έννομα επιχειρηματικά μας συμφέροντα.

 

5. Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Εφαρμόζουμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση επαρκούς επιπέδου ασφάλειας και εμπιστευτικότητας των προσωπικών σας δεδομένων.

Σκοπός είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων από τυχαία ή παράνομη καταστροφή ή αλλοίωση, τυχαία απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη διαρροή ή πρόσβαση, και η αποτροπή άλλων παράνομων μορφών επεξεργασίας.

 

6. Επί πόσο χρονικό διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά στοιχεία σας;

Τα προσωπικά σας δεδομέναδιατηρούνται μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συλλέχθηκαν ή για τη συμμόρφωση με έννομες υποχρεώσεις.

Τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα και τα προσωπικά στοιχεία αποθηκεύονται μόνο για την περίοδο κατα την οποία χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη εφαρμογή, εκτός εάν έννομη υποχρέωση κ επιτάσσει μεγαλύτερη ή μικρότερη περίοδο διατήρησης και επίσης λαμβάνοντας υπόψη ιδίως και την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η δυνατότητα της Εταιρείας να θεμελιώσει, ασκήσει ή υποστηρίξει νομικές αξιώσεις. Μετά το πέρας της σχετικής περιόδου, τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται από τα ενεργά μας συστήματα.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στο πλαίσιο διαφοράς διαγράφονται ή αρχειοθετούνται (i) μόλις επιτευχθεί φιλικός διακανονισμός, (ii) εφόσον έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, ή (iii) όταν η αξίωση παραγραφεί.

 

7. Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;

Μπορείτε να ασκήσετε τα ακόλουθα δικαιώματα υπό τους όρους και εντός των ορίων που ορίζει ο νόμος:

- το δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς και σχετικά μετον τρόπο επεξεργασίας τους·

- το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα σας όπως υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς και, εάν θεωρείτε ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες που σχετίζονται με εσάς είναι λανθασμένες, ανακριβείς ή ελλιπείς, να ζητήσετε τη διόρθωση ή την επικαιροποίησή τους·

- το δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων ή τον περιορισμό τους σε συγκεκριμένες κατηγορίες επεξεργασίας,

- το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσής σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας πριν από την εν λόγω ανάκληση,

- το δικαίωμα εναντίωσης, εν όλω ή εν μέρει, στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Με ορισμένες εξαιρέσεις, αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα εναντίωσης σε δίαυλο επικοινωνίας που χρησιμοποιείται για άμεσους προωθητικούς σκοπούς και τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς έρευνας,

- το δικαίωμα φορητότηταςτων δεδομένων σας, δηλαδή την επιστροφή των προσωπικών δεδομένων που ή τη μεταφορά τους σε πρόσωπο της επιλογής σας, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο,, χωρίς παρεμπόδιση  και με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας,·και

- το δικαίωμα εναντίωσης στην αυτοματοποιημένη  ατομική λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, δηλ. μπορείτε να ζητήσετε ανθρώπινη παρέμβαση σε οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας, η οποία δεν βασίζεται στη     συναίνεσή σας, δεν απορρέει από τον νόμο ή δεν είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης. Ωστόσο, προε το παρόν δεν λαμβάνονται αποφάσεις χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση ή θέλετε να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πύλη Δικαιωμάτων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Novartis, μπορείτε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση privacy.novartisgr@novartis.com ή επιστολή στην τοπική διεύθυνση της Novartis.
Εάν δεν είστε ικανοποιημένος/η με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Novartis στη διεύθυνση [email protected], ο οποίος θα διερευνήσει το αίτημά σας.
Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τα προαναφερθέντα δικαιώματά σας , έχετε επίσης το δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
 

8. Πώς θα ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Ενημέρωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;

Ενδέχεται να αλλάζουμε ή να επικαιροποιούμε την παρούσα Ενημέρωση κατά καιρούς αναρτώντας μια νέα Ενημέρωση σε αυτή την εφαρμογή. Μπορείτε να ανατρέχετε στην παρούσα Ενημέρωση ανά διαστήματα, ώστε να είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές.

Rate this content: 
0
No votes yet
Έκδοση 6_01.2024 GR2401292471
×

Ask Speakers